Sisar halusi minun leipovan mutakakun, aikomuksena tarjota kaverilleen synttärikakkuna Harry Potter-jonossa. Mitäs minä vastaansanomaan.
Tämän ohjeen laitan tänne ihan sinua ajatellen, sisareni!
Ranskalainen suklaakakku
8-10 palaa:
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl Kaakaojauhetta
1 tl suolaa (unohtui itseltäni)
275 g tummaa suklaata
125 g voita
6 keskikokoista munaa
5 dl sokeria
1½ dl crème Fraichea
Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota irtopohjainen vuoka.
Sekoita keskenään kuivat aineet kulhossa.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja kääntele suklaaseoksen joukkoon (minä tein toistepäin).
Kääntele kuivat aineet joukkoon. Viimeisenä lisää Crème Fraiche.
Kaada taikina vuokaan ja paista 35-40 min. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Irrota kakku ja anna levätä useampi tunti kunnes se on asettunut.
Kakun kuuluu kuitenkin olla keskeltä tahmeaa, melkein valuvaa.
Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kera.
Bon Apètit!
BTW, milloin haluat suklaakirjasi takaisin itsellesi?
lauantai, 8. maaliskuu 2008
Kommentit